Verbouwing rijksmonument Ceintuurtheater, Amsterdam

Klant

VVE

Locatie

Amsterdam

Categorie

Renoveren | Verbouwen

Ceintuur Theater: bijzondere renovatie Rijksmonument

Aan de Ceintuurbaan in Amsterdam werkt Verbouwexpert de komende periode aan een bijzondere verbouwing en renovatie: het Ceintuur Theater. Dit art deco Rijksmonument krijgt een nieuwe functie als ontmoetingsplaats en koffiebar. Uw expert verzorgt het interieur.

Wie het Ceintuur Theater betreedt, zal meteen onder de indruk zijn. Staand in een open ruimte van liefst 12 meter hoog kun je de historische waarde van dit indrukwekkende pand bijna aanraken.

Bijzonder pand

Uit alles blijkt dat het Ceintuur Theater, dat werd geopend in 1921 en toen 500 stoelen telde, een bijzonder pand is. En het leuke is: dat was het destijds ook. Het was een van de eerste panden waarvoor gewapend beton werd gebruikt in de gevels en het dak. Ook de verspringende geveldelen en de art deco detailleringen droegen bij aan de status van het pand.

Nieuw interieur

Verbouwexpert mag in de komende periode het bijzondere nieuwe interieur van het Ceintuur Theater verzorgen. Onze ambitie: zorgen dat dit Rijksmoment na oplevering nog meer bijzonder zal zijn.

In oude luister

Daarvoor gaan we onder meer lagen verwijderen om de constructie, het originele gebogen plafond en een deel van de oude theatertribune in oude luister te herstellen. Ook plaatsen we een gevlinderde betonvloer met vloerverwarming. Momenteel onderzoeken we de ideale uitwerking van hét centrale item: de bar.

Volg het project

Uiteraard worden tijdens de verbouwing en renovatie worden originele kenmerken zoveel mogelijk hersteld of behouden. Denk aan de karakteristieke lantaarns en het logo op de buitengevel, of aan de ramen van glas in lood.

bouwtekening-aannemer-amsterdam
verbouwing-rijksmonument-aannemer-amsterdam
Opknappen monumentaal pand 2 - Verbouwexpert
Opknappen monumentaal pand - Verbouwexpert
verbouwing-rijksmonument-aannemer-amsterdam-3
aannemer-amsterdam-verbouwing-koffiewinkel
verbouwing-rijksmonument-traiteur-interieur-aannemer

Wij horen graag van u

Monumentale panden vragen om veel tijd en aandacht tijdens het renoveren. Verbouwexpert beschikt over specialistische vakmensen die genieten van hun werk en uw pand de aandacht geven die het verdient.