Verbouwing rijksmonument Ceintuurtheater, Amsterdam

Categorie

Bedrijfspanden, Rijksmonumenten, VVE

Over dit project

Ceintuur Theater: bijzondere renovatie Rijksmonument
Aan de Ceintuurbaan in Amsterdam werkt Verbouwexpert de komende periode aan een bijzondere verbouwing en renovatie: het Ceintuur Theater. Dit art deco Rijksmonument krijgt een nieuwe functie als ontmoetingsplaats en koffiebar. Uw expert verzorgt het interieur.

Wie het Ceintuur Theater betreedt, zal meteen onder de indruk zijn. Staand in een open ruimte van liefst 12 meter hoog kun je de historische waarde van dit indrukwekkende pand bijna aanraken.

Bijzonder pand
Uit alles blijkt dat het Ceintuur Theater, dat werd geopend in 1921 en toen 500 stoelen telde, een bijzonder pand is. En het leuke is: dat was het destijds ook. Het was een van de eerste panden waarvoor gewapend beton werd gebruikt in de gevels en het dak. Ook de verspringende geveldelen en de art deco detailleringen droegen bij aan de status van het pand.

Nieuw interieur
Verbouwexpert mag in de komende periode het bijzondere nieuwe interieur van het Ceintuur Theater verzorgen. Onze ambitie: zorgen dat dit Rijksmoment na oplevering nog meer bijzonder zal zijn.

In oude luister
Daarvoor gaan we onder meer lagen verwijderen om de constructie, het originele gebogen plafond en een deel van de oude theatertribune in oude luister te herstellen. Ook plaatsen we een gevlinderde betonvloer met vloerverwarming. Momenteel onderzoeken we de ideale uitwerking van hét centrale item: de bar.

Volg het project
Uiteraard worden tijdens de verbouwing en renovatie worden originele kenmerken zoveel mogelijk hersteld of behouden. Denk aan de karakteristieke lantaarns en het logo op de buitengevel, of aan de ramen van glas in lood.