Nieuwsbericht

De 10 meest gemaakte beginnersfouten bij de verbouwing van een appartement of woning

Uw woning of appartement verbouwen is een ingrijpend proces. Helemaal als u het voor de eerste keer doet. Voor het beste resultaat en om uw verbouwing binnen uw budget en tijd te laten vallen, delen we veel voorkomende beginnersfouten bij de verbouwing van een appartement of woning.

Fout # 1: Te weinig aandacht besteden aan de planning        
Zorg ervoor dat de bouwplannen, details en specificaties tot in detail zijn uitgewerkt. Als bijvoorbeeld blijkt dat u na de verbouwing elke dag twee verdiepingen naar beneden moet lopen om de was te doen, is er iets fout gegaan in de bouwplannen. Onduidelijkheid in de plannen draagt niet bij aan het eindresultaat zoals u het beoogt. Neem de tijd om met uw aannemer uw wensen te bespreken. Hij weet precies wat de mogelijkheden zijn en wat hij kan bereiken met het budget. Uw aannemer zal niet uw was doen, maar denkt wel met u mee, zodat u ook na de verbouwing plezierig en efficiënt kunt wonen.

Fout # 2: 1 offerte aanvragen of in zee gaan met de goedkoopste offerte
Vergelijk altijd aannemers en leveranciers met elkaar. En onthoud dat als het te mooi is om waar te zijn, het vaak ook het geval is. Verbouwexpert werkt daarom met uitgebreide begrotingen. Offertes kunnen enorm variëren. Vraag altijd minimaal 2 offertes aan bij verschillende leveranciers, zodat u niet teveel betaalt en de juiste kwaliteit krijgt.

Fout # 3: Het inhuren van de verkeerde mensen
Iedereen kent wel iemand die ermee te maken heeft gehad. Aannemers die onder de prijs duiken en uiteindelijk half werk afleveren. Dit zorgt niet alleen voor extra kosten voor u, het creëert ook extra stress. Een verbouwing is al een zeer intense en spannende periode. Check daarom altijd de aanbevelingen en referenties. Als het kan, zorg dat u dit schriftelijk ontvangt.

Fout # 4: Geen rekening houden met tegenslag
Het kan altijd gebeuren dat buiten uw macht en controle om, de werkzaamheden uitlopen. Er zijn zoveel dingen die de voortgang van uw verbouwing kunnen vertragen. Bijvoorbeeld onderdelen zijn niet op voorraad of tijdelijk niet leverbaar. Wie rekening houdt met een ruimere verbouwperiode is minder teleurgesteld wanneer het langer duurt. Daarentegen is iedereen blij wanneer de verbouwing eerder klaar is dan verwacht. Bereidt u voor op extra tijd en eventuele hogere kosten door wijzigingen in het ontwerp of onvoorziene gebeurtenissen. Reserveer hiervoor een post 'onvoorzien' van 5- 10%.

Fout # 5: Teveel zelf willen doen
Door zelf werkzaamheden uit te voeren kan je geld besparen. En als u ervaring heeft met verbouwen en renoveren, dan is dit ook zeker het geval. Bent u minder handig dan u aanvankelijk dacht te zijn, dan wordt de kans op (kostbare) fouten groter. Dan kan de aanvankelijke besparing u veel tijd en geld kosten. We raden daarom iedereen aan om experts in te huren voor structurele aanpassingen en bijvoorbeeld het aanleggen van elektriciteit. Als zulke werkzaamheden niet volgens de bouwnormen worden uitgevoerd, dan moet alles opnieuw gedaan worden.

huis-verbouwen-amsterdam

Fout # 6 : Het ontbreken van een architect of interieur ontwerper
Wanneer u uw interieur helemaal gaat vervangen, van de badkamer tot aan de woonkamer, dan is het verstandig om een architect of interieur ontwerper te raadplegen.

De indeling van de woonruimte, de keuze voor tegels, kasten, verf, plaatsing van het meubilair en alle andere decoratieve aspecten van uw leefruimte vereist een bepaalde kennis en inzicht. Aangezien de keuzes eindeloos zijn, kunt u al snel door de bomen het bos niet meer zien. Een (binnenhuis)architect weet welke mogelijkheden bij een bepaalde stijl passen.

Fout # 7: In het appartement wonen tijdens de renovatie
Een verbouwing is meestal geen dagbehandeling. Uw huis is vaak meerdere dagen of zelfs weken minder leefbaar. Wanneer u hier niet op voorbereid, kan het u overrompelen. Midden in een verbouwing of renovatie wonen betekent stress. Bouwlieden zullen om u heen werken en waarschijnlijk struikelt u over elkaar heen. Daarnaast is het ook niet gezond om midden in het stof en vuil te wonen, vooral als er kinderen en huisdieren bij betrokken zijn.

Fout # 8: Luisteren naar de verkeerde mensen  
Nederland telt 17 miljoen bondscoaches en evenzoveel verbouwers. Iedereen zal zijn of haar advies geven tijdens de verbouwing of renovatie. Probeer te vertrouwen op het advies van een professionele bouwteam, de architect, de aannemer en/of de designer en uzelf natuurlijk.

Fout # 9: Geld goed en efficiënt besteden  
De kamers die u het meest gebruikt, zoals de keuken en badkamers, moeten perfect zijn. Maak goed gebruik van het budget en besteed het aan de ruimtes die u regelmatig zult gebruiken. Deze kamers zorgen ook voor meerwaarde aan uw huis.

Fout # 10: De aannemer vertellen wat hij moet doen
Net als bij fout 8, denkt u zelf misschien precies te weten hoe het allemaal moet. Aannemers hebben het hoogstwaarschijnlijk allemaal al een keer gezien. Vertrouw op hun ervaring en vaardigheid. Goed verbouwen is een samenwerking tussen de aannemer en u. Communiceer open en op gelijke voet.

In goede handen bij Verbouwexpert
Een verbouwing is een uitdaging. Iedereen gaat anders met een verbouwing of renovatie om. Verbouwexpert heeft de juiste kennis en ervaring in huis om u goed van dienst te zijn. Wij zorgen ervoor dat de verbouwing volgens afspraak verloopt. We zijn er om u te helpen. Maak kennis met uw expert.

Onze belofte

Klaar om samen te

bouwen of renoveren?