Nieuwsbericht

Elegant en tijdloos betonstucwerk, Mortex Beal of Beton Cire?

Wie wil geen elegante & tijdloze betonlook? Slijtvast, Watervast, Naadloos & Hygiënisch

Een van de materiaaltrends van de laatste jaren is stucwerk met betonlook. Het geeft een aangename en moderne sfeer en doet de ruimte groter lijken. Er zijn meerdere materialen waarmee de betonlook gecreëerd kan worden. De een is waterdicht en te gebruiken in natte ruimtes. De ander is alleen decoratief te gebruiken in de woonkamer. Bij Verbouwexpert werken we veel met Beton Ciré, Beal Mortex en sinds kort met Cemcolori. Hieronder een korte uitleg over de toepassingen.

Het succes van de betonlook
Er zijn veel redenen voor het succes van Beton Ciré en Beal Mortex. De voornaamste reden is onmiskenbaar de strakke en stijlvolle uitstraling van het product voor de woonkamer, gang, keuken of badkamer. Ook maakt het een vloer of wand gemakkelijk te onderhouden, vooral omdat het voegloos is. Hierdoor is gepolijst beton bijzonder hygiënisch. En verkrijgbaar in verschillende trendy kleuren en afwerkingen. In tegenstelling tot tegels voelt gepolijst beton zacht en comfortabel aan, zelf als je er met je blote voeten overheen loopt.

verbouwing-amsterdam-keuken-beton cire

Schouw van Beton Cire

Beton Cire of Beal Mortex of Cemcolori. Stuc de la stuc
Beal Mortex is een duurder alternatief voor Beton Ciré. Dit komt doordat Beal Mortex vanaf 1 mm laagdikte waterdicht is. Beton Ciré moet kunnen ademen om vocht af te voeren. Qua flexibiliteit doen Beton Ciré en Beal Mortex niet voor elkaar onder. Beton Ciré is ten opzicht van Beal Mortex een stuk egaler van uiterlijk. Sinds kort werken we ook met Cemcolori. Cemcolori is een makkelijker te verwerken betonstuc en ook al vanaf 1 mm laagdikte waterdicht. Het staat qua eigenschappen tussen Beton Cire en Beal Mortex in. Verbouwexpert adviseert je graag over de beste toepassing voor jouw woonstuatie.

Beal Mortex; de ideale oplossing voor de badkamer
Beal Mortex kan je zowel binnen als buiten, op de vloer als op het plafond, in de douche, zwembad en zelfs als decoratie gebruiken. De belangrijkste eigenschappen van Beal Mortex zijn de ondoordringbaarheid (zoals als eerder vermeld, ideaal voor gebruik van de natte kamers), slijtvastheid (de hoge weerstand maakt Mortex zeer duurzaam), de exceptionele kleefbaarheid (geschikt voor bijna alle ondergronden) en de flexibiliteit. Het product hoeft niet meer beschermd te worden tegen water. De wanden worden hooguit beschermd tegen vuilaanslag, shampoo- en zeepresten etc. door middel van een waslaag, zeeplaag of een olie. De vloeren kunnen worden beschermd met o.a. een olie of lak tegen vuil. Het aanbrengen van Beal Mortex is specialistisch werk.

Betonlook, een kwestie van afwerken in diverse kleuren
De afwerking van Beal Mortex of Beton Cire biedt de mogelijkheid om een fijne aangepaste kleur te bereiken. We kunnen ook spelen met de textuur ervan. Als de badkamervloer te glad gepolijst is, kun je sneller uitglijden. Daarom passen we de afwerking aan op het gebruik van de kamer. Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het raadzaam om een beroep doen op Verbouwexpert om Beton Ciré  of Beal Mortex aan te leggen. Van tevoren sturen we je stalen zodat je de gewenste look goed kunt bepalen.

Strakke betonlook, elegant en tijdloos voor altijd?
Zodra Beton Ciré  of Beal Mortex wordt gelegd heeft het een lange levensduur en is het makkelijk in onderhoud. Gepolijst beton vereenvoudigt je dagelijks leven en maakt de ruimte ruimer. Om de afwerking niet te beschadigen raden we aan om geen bijtende schoonmaakmiddelen (chloor en bleek) te gebruiken. Veeg elke dag het stof van de vloer en reinig het met een vochtige doek of niet bijtende allesreiniger. Dankzij de samenstelling heeft het een schimmelwerende eigenschap en is het vet en zuurbestendig.

Meer weten over de mogelijkheden van betonstuc? Mail Verbouwexpert

"Goede adviezen, geweldige service"

Verbouw en renovatie

Onze belofte

Klaar om samen te

bouwen of renoveren?