Nieuwsbericht

Bouw mee aan een unieke opdracht

Verbouwexpert zoekt gebruikte bouwmaterialen voor een uniek project

Mensen willen mensen zien. Dat geldt ook voor Oekraïners die naar Nederland gevlucht zijn. In dit unieke project bouwen we aan een hechte samenleving waar mensen elkaar kunnen ontmoeten in een relaxte omgeving. Bouwt u mee?

Dit gaan we bouwen

Mensen hebben behoefte aan een eigen privé plek maar willen ook graag anderen ontmoeten. Dat kan in het gezellige buurthuis dat wij gaan bouwen in de stijl van een strandpaviljoen. Daar ontmoeten mensen elkaar en leren ze elkaar beter kennen. Dat is goed voor iedere samenleving.

– De ‘dynamische’ bouwtekening

Modulair en circulair bouwen

We gaan modulair en circulair bouwen met bestaande materialen. We gaan aan de slag op basis van een dynamisch bouwplan dat flexibel wordt aangepast aan de beschikbare materialen. De materialen bepalen de uiteindelijke vorm van het gebouw. Daarnaast moet het gebouw herplaatsbaar zijn op elke gewenste locatie. Het modulaire systeem zorgt voor een ecologische voetafdruk, waardoor we voor mens én natuur, verantwoord bezig zijn.

– Voorbeelden voor de binnenzijde

Dit hebben we nodig

We willen het buurthuis zoveel mogelijk bouwen en inrichten met gerecyclede materialen. We zoeken daarom met spoed gebruikte 

  • OSB / Underlayment platen
  • (dak)spanten en spantbalken
  • stalen of hardhouten kozijnen
  • Isolatieglas
  • Vuren/gewolmaniseerde/hardhouten balken in verschillende afmetingen
  • dakplaten van aluminium of staal
  • hardhouten vloeren
  • horeca keuken, bijvoorbeeld rvs
  • stoelen, tafels, krukken, banken
  • en alles wat er verder nodig is voor de bouw en de inrichting van de locatie.

Het complete exterieur en interieur willen we met gebruikte materialen realiseren. Goed voor mens en milieu.

– Voorbeelden buitenzijde

Klaar in maart 2024

Het bouwteam bestaat uit de opdrachtgever, Verbouwexpert, Technoproject en Vlot Architecten. We hanteren een strakke planning. Aan het dynamische ontwerp wordt nu al hard gewerkt. De bouwtekening wordt gemaakt op basis van de beschikbare materialen en moet zsm klaar zijn. De komende weken willen we zoveel mogelijk herbruikbaar materiaal verzamelen. Vanaf heden zijn we gestart en de opdracht is om eind maart 2024 het geheel op de locatie in regio Noord-Holland klaar te hebben.

Bouwt u mee?

Kent of bent u iemand die een sloop- of renovatieproject uitvoert? Waarbij een school, een oud bedrijfspand, een hal of een schuur tegen de vlakte gaat. Of worden er binnen een organisatie spullen en materialen vervangen die vrij voor weggeef of verkoop komen? Neem dan -liefst zo spoedig mogelijk- contact op met Verbouwexpert voor nadere afspraken over levering en betaling. Wij kunnen zelf demonteren en transporteren. Zo bouwt u mee aan dit unieke project!

"Goede adviezen, geweldige service"

Verbouw en renovatie

Onze belofte

Helpt u meebouwen
aan dit mooie project