Nieuwsbericht

Het geluid van verbouwen

Wat wordt de klank van een nieuwe ruimte? Akoestiek blijft bij verbouw en renovatie vaak buiten beeld. Toch is een thema dat aandacht verdient. Verbouwexpert adviseert u graag.

De gewenste akoestiek van een pand of ruimte hangt sterk samen met de functie ervan. Moeten geluiden worden gedempt? Of is het juist wenselijk dat klanken worden versterkt? Uw expert kent de toepassingen die leiden naar het resultaat dat past bij de eisen die u stelt.

Isolatie
Voor de akoestiek van een ruimte hangt veel af van de isolatiemethode. Gewoonlijk geldt: hoe meer massa, hoe meer isolatie. Een houten plafond weerkaatst meer geluid dan een akoestisch plafond, te zien op de foto boven dit artikel. In zo’n specialistisch plafond zitten gaatjes die het geluid absorberen. Ook vloerisolatie drukt een groot stempel op de akoestiek.

Geluidsregels
Verbouwexpert kan u ook ondersteunen met het oog op wet- en regelgeving rondom akoestiek. Dit is bijvoorbeeld relevant voor de horeca, waar zeer specifieke geluidsregels voor omgeving en bezoekers gelden. Heeft u een vraag over de akoestiek van een pand? Wij horen graag van u!

"Goede adviezen, geweldige service"

Verbouw en renovatie

Onze belofte

Klaar om samen te

bouwen of renoveren?