Nieuwsbericht

Uw huis duurzaam verbouwen en isoleren

Voelt u de kou uit de kruipruimte door de vloer heen stromen? Tocht het in uw woning bij de ramen? Of voelt u de buitenlucht door de muur heen komen? Dan is duurzaam verbouwen een goede oplossing. Een goed geïsoleerd huis is aangenamer en u verbruikt minder energie.

Duurzaam verbouwen of renoveren
Iedereen wil energie besparen en comfortabel wonen. Door duurzaam te verbouwen creëert u een aangenaam huis dat energie bespaart en beter is voor het klimaat. Een huis verliest namelijk veel warmte via het dak, de ramen, de muren en de vloer op de begane grond. Hierdoor moet u ook meer energie verbruiken om het binnen aangenaam te hebben. Door middel van isolatie maakt u uw huis dus energiezuiniger en comfortabeler.

De vloer isoleren
Wanneer u over een koude vloer loopt, dan voelt u het al. Er komt koude lucht naar binnen via de begane grond, vooral als u een kelder of kruipruimte heeft. Uw huis verliest hier veel warmte en de vloer voelt onaangenaam.

Dakisolatie
Uw huis kan ook veel warmte verliezen via het dak. Dit komt omdat warme lucht altijd naar boven stijgt. Het is dus noodzakelijk om ook voor een goede dakisolatie te zorgen. Uw zolder, slaap-, hobby- of studeerkamer blijft dan aangenaam om in te vertoeven.

Dubbel glas? HR++ glas
Een van de meest voorkomende en bekende verbeteringen is het plaatsen van dubbel isolatieglas en in sommige gevallen zelfs driedubbel isolatieglas (HR+++). Ramen kunnen namelijk veel warmte doorlaten. Dubbelglas vermindert ook geluiden van buitenaf.

Spouwmuren isoleren
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Wanneer spouwmuren geïsoleerd worden komt er minder kou door de muren heen. De luchtvochtigheid binnenshuis daalt bovendien. Hierdoor blijft de warmte beter binnen (warmere muren) en bespaart u op de stookkosten.

Ventilatie
Natuurlijk kunnen we het huis niet helemaal dicht isoleren. Een gezond huis is een geventileerd huis. Een goed verzorgde ventilatie zorgt er namelijk voor dat er vocht en stof uit het huis gedreven wordt.

Alternatieve energie
Isoleren zorgt ervoor dat de warmte niet verloren gaat. Met zonne-energie kunt u warmte opwekken. Zonne-energie is een zeer schone en goedkope bron van energie. Zelfs in Nederland kunt u met zonnepanelen of een zonneboiler genoeg warmte creëren om uw huis te verwarmen.

Daarnaast kunnen we met een warmtepompinstallatie energie opwekken door gebruikt te maken van de warmte van de aarde (geothermie). U stookt uw huis dan op zonder aardgas te gebruiken. Het voordeel hiermee is dat zomers het huis ook gekoeld kan worden door deze installatie.

Duurzaam verbouwen met Verbouwexpert
Uw huis duurzaam verbouwen kent dus vele voordelen. Ieder huis vereist echter zijn eigen duurzame toepassingen. Verbouwexpert heeft die vakkennis om uw huis optimaal te isoleren. Vraag ons naar meer informatie en we helpen u graag een duurzaam huis te realiseren.

"Goede adviezen, geweldige service"

Verbouw en renovatie

Onze belofte

Klaar om samen te

bouwen of renoveren?